NachtzorgHet nachtzorgteam wenst iedereen een goede nachtrust en een goed gevoel bij het wakker worden in de ochtend. 

Daarbij is nachtzorg soms onmisbaar naast de zorg die u overdag krijgt. Wanneer medisch noodzakelijke zorg nodig is in de nacht, kan nachtzorg worden ingezet tussen 23.00 en 7.00 uur.

Wij werken in het gebied van Hengelo, Enschede tot en met Haaksbergen/Neede/Eibergen. Binnen een kort tijdsbestek zijn wij ter plaatse als u ons nodig heeft. 

Naast de acute zorg en alarmeringen, bijvoorbeeld bij onwel worden of na een val zijn wij er ook voor extra zorgmomenten in de nacht. Onze professionals zijn goed uitgerust met basis hulpmiddelen om een eerste inschatting en zorg te kunnen verlenen.


Zolang mogelijk thuis blijven wonen

Steeds meer ouderen blijven langer thuis wonen en ziekenhuiszorg verplaatst zich steeds sneller naar huis, waardoor de vraag naar nachtzorg toeneemt. Als u ziek bent of herstelt van een ingrijpende operatie doet u dat het liefst in uw eigen omgeving, bij u thuis. Het is belangrijk dat de nodige zorg altijd in de buurt is en indien nodig ook kortdurend medisch noodzakelijke zorg in de nacht kan worden geleverd. Ons nachtzorgteam levert (specialistisch) zorg zodat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen en opname in een verzorgings- of verpleeghuis uitgesteld of zelfs voorkomen kan worden.

 

Terminale nachtzorg

In de laatste levensfase is het prettig om thuis te zijn in de eigen vertrouwde woonomgeving. De meeste mensen willen het liefst thuis sterven. De nachtzorg kan een uitkomst zijn om de mantelzorgers (partner, kinderen, familieleden en vrienden) te ontlasten. Zij hebben immers al een waardevolle, maar zware taak. Bereikbaarheid Nachtzorg

053 4876370

(dagelijks 23.00 - 07.00 uur)


De Zorgschakel Enschede is 24 uur per dag bereikbaar en staat in contact met het nachtzorgteamVoorbeelden van nachtzorg 
Onzeker op de benen staan
Bloedsuiker die van slag is
Hulp bij toilet gang
Begeleiding bij angsten of verwardheid
Medisch technisch handelen
Achteruitgang van de gezondheid
Pijnklachten
Vragen bij palliatieve zorg
Overlijden